Kookos maistuu tässä raparperikakussa, jonka ohjeen otin täältä, mutta alla miten itse tein. Pienensin kakkutaikina osuutta sekä päälle tulevaa kookoksen määrää.
20 cm irtopohjavuoka
Taikina:
100 g juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,6 dl maitoa
Päälle:
200 g tuoretta raparperia ohuina viipaleina
Pinnalle:
50 g juoksevaa margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
1,5 dl kookoshiutaleita
1 muna
Sekoita rasva ja sokerit lusikalla. Lisää munat voimakkaasti sekoittaen lusikalla. Lisää kuivat aineet sekä maito ja sekoita rauhallisesti sekaisin.
Kaada voideltuun ja kookosjauhoilla leivitettyyn vuokaan.
Lisää päälle raparperikuutiot.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset yhteen ja kaada piirakan päälle.
Paista vielä noin 20-25 minuuttia, jotta pinta saa väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti