Tulipa hyvää. Yhdistelty useaa ohjetta tätä kermaista piirakkaa varten. Ehkä viime vuoden viimeiset raparperit vihdoin käytetty pakastimesta pois.
Piirakkavuoka
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Noin 2-3 dl raparperin paloja (tuore tai pakastettuja)
Täyte:
100 g ranskankermaa
0,5 dl kuohukermaa
1 muna
0,25 dl sokeria
4 rkl sitruunamehua (=noin puolikkaan sitruunan mehu)
Sekoita pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää muna ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Painele voideltuun vuokaan pohjalle ja reunoille.
Sulata hiukan jos raparperin palat pakastimesta. Levitä pohjan päälle.
Sekoita täytteen ainekset yhteen. Kaada raparperin palojen päälle. Levitä tai kallistele täyte joka puolelle.
Paista 175 asteessa noin 35 min.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti