maanantai 30. lokakuuta 2017

Limppu leipävuoassa

Tämä limpun kanssa kävi niin, että otin sen uunista ja jätin vuokaan vajaan tunnin saunavuoron ajaksi odottamaan. Leipä maistui saunan jälkeen älyttömän hyvältä, runsaan siirapin takia maku oli jouluisen makea ja siihen oli tullut limppumainen sitkeä ohut kuori. Voin ja juuston kera täydellinen iltapala.


1 leipä
Leipävuoka

3 dl vettä
1/3 hiivapalasta
1 tl suolaa 
0,5 dl vaaleaa siirappia
0,25 dl juoksevaa margariinia 
2 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja 

Sekoita mikrossa kädenlämpöiseksi lämmitettyyn veteen hiivapala, suola, siirappi, juokseva margariini ja ruisjauhot monitoimikoneella. Alusta löysähköksi ja pehmeäksi taikinaksi lopuilla jauhoilla. 

Revi vähän löysästä taikinasta paloja leivinpaperoituun leipävuokaan joka puolelle tasaisesti. Anna kohota noin 40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna seistä hetki vuoassa. Nosta leipä pois vuoasta. Anna lämmön tasaantua vielä hetki ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti