perjantai 29. maaliskuuta 2013

Persikkajuustokakku

Mukavaa Pääsiäistä lukijoille! Tällä persikkajuustokakulla herkuttelemme tänään landella.




irtopohjavuoka 24 cm

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl Flora Vanillaa
250 g mascarponejuustoa
410 g/240 g purkki persikkalohkoja mehussa
4 liivatelehteä
tilkka vettä, noin 2 rkl

Koristelu:
spritsaukset pandan tummaa ja valkoista suklaata
perhoset sokerimassaa värjättynä keltaisella

Murskaa keksit monitoimikoneessa, lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin. Laita irtopohjavuoan reunus (ilman pohjaa) suoraan tarjoilualustalle ja aseta sisään reunakalvo. Painele keksiseos suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle. (Ilman reunakalvoakin voit tehdä. Kokeile öljytä ja tomusokeroida reuna.)

Liuota liivatteet kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Kaada persikkalohkojen mehu pois ja kuutioi lohkot pieniksi. Vatkaa vanilla vaahdoksi, lisää mascarpone ja kuutioidut persikkalohkot. Kuumenna pienessä kattilassa tilkka vettä lähes kiehuvaksi, purista liivatelehdet varovasti ylimääräisestä vedestä, pudota ne kattilaan kuumaan veteen ja anna niiden sulaa täysin kattilaa heilutellen ja tarvittaessa laita vielä takaisin kuumalle levylle. Lisää liivateneste juustokakkuseokseen vähän kerrallaan samalla sekoitellen täytettä tehosekoittimella. Sekoita hyvin, kaada pohjan päälle ja tasoita lusikalla. Anna jähmettyä jääkaapissa 5 tuntia tai yön yli.

Irroita vuoka ja reunakalvo. Tee leivinpaperista kaksi tötteröä ja sulata suklaa niissä mikrossa varovasti. Leikkaa tötterön päihin pienet pursotusreiät ja testaa pursotusta esimerkiksi pienen leivinpaperin kulmaan. Spritsaa kakun päälle tummalla suklaalla oksat ja sitten valkoisella pienet pajunkissat. "Liimaa" sokerikuorrutteella perhoset kiinni.

5 kommenttia:

  1. näyttää todella kauniilta. ihana koristelu idea :) hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana kakku! Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Ihanan yksinkertainen, mutta todella kaunis kakku!

    Suussasulavaa rakkautta

    VastaaPoista
  4. Olettepa kyllä päässeet herkuttelemaan, rakastan itsekin persikkajuustista :)

    VastaaPoista