tiistai 4. syyskuuta 2012

Miljonäärin murotaikinaneliöt

Mielettömän makeita herkkupaloja nämä, onneksi tein vain puolikkaan satsin. Ohje Hellapoliisilta. Suluissa muutokset mitkä tein.



vuoka 35x25 cm

16 kpl

Taikina:
125 g voita (laitoin 100 g)
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria

Täyte:
50 g voita
0,5 dl tomusokeria
1 tölkki (n. 400 g) kondensoitua maitoa, keittämätöntä

Pinnalle:
100 g maitosuklaata (laitoin Fazerin tummaa)

Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 35x25 cm), pistele haarukalla. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Mittaa kattilaan voi, tomusokeri ja kondensoitu maito, keittele miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen viitisen minuuttia. Varo polttamasta pohjaan. Voit keittää seosta myös vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä, silloin se jähmettyy ja on paremmin levittyvää.
Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.

Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa lautasella esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Levitä sula suklaa pinnalle. Leikkaa pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on myöhemmin vaikea leikata. Nosta kylmään.

1 kommentti: