lauantai 4. elokuuta 2012

Paistettu sitruunainen juustokakku vadelmilla

Saaresta löytyi tällä kertaa vadelmia ja pakkohan se oli heti alkaa leipomaan :) Päädyin pieneen paistettavaan juustokakkuun. Hyvä keino käyttää tätä pientä vuokaa, niin pääsee maistelemaan erilaisia, eikä tule leivottua liikaa. Ja veneen jääkaappiin tämä mahtuu juuri sopivasti.





15 cm irtopohjavuoka

Pohja:
100 g kaurakeksejä (6 kpl) jauhettuna
50 g voita sulatettuna

Täyte:
200 g philadelphiajuustoa
1 muna
0,75 dl sokeria
0,5 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
noin 0,25 - 0,5 tl sitruunankuorta

Jauha keksit ja sulata voi. Sekoita ne yhteen. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä pohjalle ja reunoille lusikan avulla. (Tai vaihtoehtoisesti käytä pelkkää irtopohjavuoan rengasta apuna ja painele pohja suoraan tarjoilualustalle.
Sekoita kaikkitäytteen ainekset hyvin yhteen. Kaada vuokaan ja tasoita. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen vuoasta irroittamista. Koristele tuoreilla vadelmilla.

6 kommenttia:

  1. Ompas ihanan oloinen juustokakku :) Pitänee laittaa to do -listalle :)

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää todella herkulliselta!:) Pitää jossain vaiheessa kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Moi Annika! Kiva kun löysin sinut taas! En pystynyt enää kirjoittamaan kommentteja Vuodatuksen kenttään sen ongelman aikana ja ajattelin, mistä sinun löydän. Luin kyllä viestiä siitä, että olet mennyt Bloggeriin. Hieno uusi blogi sinulla ja valtavan ihania leivonnaisia. Tsemppiä sinulle uudessa blogissa!

    VastaaPoista
  4. Mukavaa, kun tässä ei käytetä liivatetta vaan hyvää philadelphia-tuorejuustoa. Ja toinen juttu: loistavaa, kun juustokakku ei ole tämän suurempi!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen, täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista